Pas op voor de inhaalslag: weer naar de kroeg

Nu de lockdown voorbij is mag je weer de kroeg in. Er wordt ook steeds meer alcohol gedronken. Het wordt al gauw als saai gezien als je in een kroeg geen alcohol drinkt. Ook toeristen vanuit ons buurland Nederland komen naar België om uit te gaan bijvoorbeeld naar Knokke-Heist. Nu je weer de kroeg in mag (mogelijk wordt er gevraagd om een geldige QR-code in verband met corona, is de neiging groot om een inhaalslag te maken wat betreft alcohol. Wanneer je steeds meer alcohol nodig hebt, kun je te maken krijgen met een verslaving. Bijvoorbeeld als je elke dag drinkt, of in een keer heel veel. Herken je jezelf hierin, dan kun je een alcoholisme test doen op internet. Je kunt hierdoor niet alleen problemen krijgen met je gezondheid maar ook financiële problemen. Indien nodig kun je hulp krijgen van een professionele instantie net het doen van een alcoholisme test om jouw leven weer een gezonde wending te geven.

Vaccinatie en alcohol

Sommige mensen vinden het wel lekker af en toe een drankje en kunnen echt niet zonder, wel is het dan aan te raden niet rond je corona-vaccinatie te drinken. Wanneer je alcohol drinkt, raakt namelijk je immuunreactie verzwakt, hetgeen de werking van het vaccin vermindert. Het beste is om twee weken voor je vaccinatie geen alcohol te drinken, en drie weken erna ook niet. Kies dan gewoon voor een lekker non-alcoholisch drankje. Er zijn daarin vele keuzes. En dat is nog eens beter voor je gezondheid ook. De bekende drankjes als merlot en rosé zijn er gewoon in een alcoholvrije variant! Ook diverse biersoorten zijn er in de alcoholvrije variant. En daar kun je prima de avond mee doorkomen. 

Ook naar een festival kun je prima zonder alcohol

Je kunt ook weer naar een festival toe. Houd er wel rekening mee dat je een testbewijs moet laten zien of volledig gevaccineerd moet zijn tegen corona. Of kies eens een mooie bezienswaardigheid overdag, dan ligt het gevaar van teveel drinken nog minder op de loer. Doe en mooie sight-seeiing door Gent of Brugge. Ga naar de Vogeltjesmarkt in Antwerpen of breng eens een bezoekje aan een mooi natuurpark in België. Zoals het Hallerbos of natuurpark de Hoge Venen. Ook de Grotten van Han zijn altijd leuk om naartoe te gaan. Wanneer je een tijdje geen alcohol drinkt zul je merken dat je energie toeneemt en het is ook nog eens goed voor je portemonnee. Je zult tevens merken dat je beter slaapt, en daardoor opgewekter en uitgeruster bent overdag! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *